Doručení zdarma při objednávce nad 999 Kč.

Doprava zdarma se nevztahuje na velkoobjemové zásilky.

Více o způsobech doručení
30 dní na vrácení od data doručení. Zjistěte, jak podat žádost o vrácení zboží
Většinu produktů odesíláme do 24 hodin.

Doba vyřízení objednávky se může lišit v závislosti na dostupnosti produktu a zvoleném způsobu doručení.

Zjistěte si podrobné informace
Nav switch

Zadejte hledané slovo a zobrazí se návrhy.

Rybolov

Rybaření v obchodě Sportano 

Rybaření je jednou z nejstarších a nejpříjemnějších outdoorových aktivit. Pro mnoho lidí na celém světě je nejen koníčkem, ale pro některé je i soutěžním sportem. Rybaření nabízí širokou škálu zážitků a technik - od lovu na klidných jezerech až po vzrušující chytání ryb v rychle tekoucích řekách. Každá forma rybaření, od kaprařiny po přívlač, vyžaduje jedinečné dovednosti a správné vybavení, díky čemuž je každá rybářská výprava jedinečná.

V kategorii Rybolov v obchodě Sportano najdete kvalitní pruty, navijáky a další nezbytné produkty od renomovaných výrobců, jako jsou Berkley, Abu Garcia, DRAGON, Delphin, GUNKI, Fox International a Mikado.

Lov kaprů: trpělivost a strategie 

Lov kaprů je jedním z nejoblíbenějších způsobů rybolovu mezi rybáři, kteří hledají větší výzvu. Tato forma rybolovu vyžaduje trpělivost, zručnost a pečlivé plánování, abyste dosáhli úspěchu. Kapři, kteří jsou známí svou opatrností a inteligencí, jsou mimořádně náročné ryby na lov.

Klíčovým aspektem lovu kaprů je výběr správné nástrahy a návnady. Rybáři si často připravují vlastní směsi návnad, které vyhovují konkrétnímu revíru, ročnímu období a preferencím kaprů. Návnady musí být pro ryby atraktivní, ale zároveň musí být obtížně odhalitelné jako nástraha.

Důležitou roli hraje také výběr vybavení. Rybářské pruty pro lov kaprů musí být pevné a pružné, aby vydržely váhu velkých ryb a boj s nimi. Navijáky musí být robustní a poskytovat dobrou kontrolu nad rybou při vláčení.

Technika vláčení je důležitá, jakmile kapr vezme návnadu. Vyžaduje to zručnost a zkušenosti, abyste rybu účinně unavili a přivedli ji ke břehu bez rizika přetržení vlasce.

Základy přízemního rybářského krmítka 

Lov na dno je technika, která spočívá v lovu ryb u dna vodní nádrže. Mezi rybáři je to oblíbená metoda, protože umožňuje efektivní lov v různých vodních podmínkách.

Základem této techniky je použití krmítka (feederu), které se naplní mletou návnadou a umístí na dno vodní plochy. Krmítko láká ryby na lovné místo, což zvyšuje šanci na úlovek.

Výběr správného krmítka závisí na podmínkách v daném revíru. Existují různé typy krmítek, včetně otevřených, uzavřených, košíkových a dalších. Výběr krmítka závisí na hloubce vody, proudění vody a typu návnady.

Prut a naviják pro metodu feeder musí být dobře přizpůsobeny podmínkám rybolovu. Prut by měl být dostatečně dlouhý a pružný, aby umožňoval přesné nahazování a kontrolu nad rybou během záběru. Naviják musí být pevný, aby umožnil účinnou kontrolu ryby a zabránil přetržení vlasce.

Technika nahazování je při lovu na dně na feeder klíčová. Rybáři se musí naučit nahazovat feeder na vybrané místo, což vyžaduje cvik a zručnost. Stejně tak je důležité umět obratně číst vodu, abyste pochopili, kde se ryby mohou krmit a kam nejlépe umístit krmítko.

Umění lovu na plavanou: techniky a tipy 

Lov na plavanou je jednou z nejtradičnějších a nejoblíbenějších forem rybolovu, která je ceněna pro svou jednoduchost a efektivitu. Klíčovou roli při této technice hraje splávek, který nejen signalizuje záběr ryby, ale také pomáhá udržet nástrahu ve správné hloubce.

Základem úspěchu při lovu na plavanou je výběr správné plavačky. Existují různé typy splávků a jejich výběr závisí na podmínkách lovu, hmotnosti nástrahy a preferovaném stylu lovu. Splávek může být lehký a jemný, ideální pro klidné vody, nebo těžší, určený pro lov v silnějších proudech.

Dalším důležitým prvkem je výběr návnady. Při lovu na plavanou lze použít jak přírodní, tak umělé nástrahy. Výběr nástrahy často závisí na druhu ryby, kterou chcete chytit, a také na podmínkách ve vodě.

Technika nahazování při lovu na plavanou vyžaduje přesnost a jemnost. Cílem je umístit nástrahu tam, kde ji ryby očekávají, a co nejméně je vyplašit. Je důležité, aby splávek dopadal na vodu jemně a nástraha padala přirozeně.

Zásadní je interpretace signálů float. Rybář musí být schopen rozlišit jemné pohyby splávku způsobené proudem vody od těch, které signalizují záběr ryby. To vyžaduje soustředění a zkušenosti, ale pro efektivní rybolov je to zásadní.

Spinningový rybolov: adrenalin a aktivita 

Rybolov na přívlač je známý svým dynamickým stylem lovu a je oblíbený zejména u těch, kteří hledají aktivní a vzrušující způsob lovu ryb. Při této metodě se používají umělé nástrahy, které se nahazují a vedou tak, aby napodobovaly živou kořist.

Klíčovým prvkem při lovu přívlačí je výběr nástrah. Na výběr je celá řada nástrah, včetně woblerů, twisterů, gumiček a rotaček. Každá z nich má jiné vlastnosti a je účinná v různých podmínkách. Výběr správné nástrahy závisí na druhu ryby, vodních podmínkách a preferovaném stylu lovu.

Přívlačové pruty a navijáky musí být dobře přizpůsobeny typu návnady a stylu rybolovu. Přívlačové pruty bývají lehčí a pružnější než pruty používané při jiných formách rybolovu, což umožňuje přesné a daleké náhozy.

Klíčová je technika nahazování a manipulace s návnadou. Rybář se musí naučit ovládat rychlost a hloubku nástrahy, aby co nejlépe napodobil přirozený pohyb kořisti. To vyžaduje praxi a zkušenosti, ale je to velmi prospěšné a často účinné při lovu dravců.

Základní produkty pro vášnivé rybáře 

Pro každého rybářského nadšence existuje řada produktů, které jsou nezbytné pro efektivní a příjemný rybolov. Výběr správného vybavení a příslušenství je zásadní pro každou rybářskou výpravu, ať už jste začátečník nebo zkušený rybář.

Nástrahy a návnady jsou základem každého druhu rybolovu. Správná volba návnady může výrazně zvýšit šance na úspěšný rybolov - od přírodních nástrah, jako jsou červi nebo rybičky, až po umělé nástrahy, jako jsou rotační nástrahy nebo gumy.

Podběráky a sítě jsou nezbytné pro bezpečné a šetrné vytažení ryb z vody, zejména pokud se jedná o větší exempláře. Kvalitní podběrák by měl být dostatečně hluboký a šetrný k rybám, ale zároveň pevný.

Rybářské krabice a tašky jsou neocenitelné pro organizaci a přepravu vybavení. Umožňují organizované a snadno dostupné uložení nástrah, háčků, zátěží a dalšího drobného příslušenství.

Rybářské oblečení, včetně nepromokavého oblečení, klobouků proti slunci a pohodlných bot, poskytuje pohodlí a ochranu před různými povětrnostními podmínkami.

Rybářské pruty a navijáky: výběr rybářských potřeb 

Výběr prutu a navijáku je pro rybáře jedním z nejdůležitějších rozhodnutí. Na těchto dvou prvcích do značné míry závisí efektivita a požitek z rybaření.

Pruty se liší podle typu rybolovu. Například lov na plavanou vyžaduje lehčí a pružnější pruty, které umožňují přesné náhozy a ovládání plavačky. Lov na dně a kaprařina naopak preferují silnější pruty, které umožňují vytahování větších ryb.

Navijáky musí být dobře přizpůsobeny prutu a typu rybolovu. Při lovu na plavanou a na dně se často používají pomalé navijáky, které usnadňují kontrolu ryby při vláčení. Při lovu přívlačí je důležitá rychlost a přesnost navijáku, která umožňuje účinnější vedení nástrahy.

Výběr správného rybářského náčiní závisí na mnoha faktorech, včetně preferovaného stylu rybaření, typu rybolovu a osobních preferencí rybáře. Vhodně zvolená sestava nejen zvyšuje šance na úspěšný rybolov, ale také významně ovlivňuje pohodlí a požitek ze samotného rybolovu.

Rozbalit popis Sbalit popis