Doručení zdarma při objednávce nad 999 Kč.

Doprava zdarma se nevztahuje na velkoobjemové zásilky.

Více o způsobech doručení
30 dní na vrácení od data doručení. Zjistěte, jak podat žádost o vrácení zboží
Většinu produktů odesíláme do 24 hodin.

Doba vyřízení objednávky se může lišit v závislosti na dostupnosti produktu a zvoleném způsobu doručení.

Zjistěte si podrobné informace
Nav switch

Zadejte hledané slovo a zobrazí se návrhy.

Sportstyle

Sportstyle - oblečení, obuv a doplňky v obchodě Sportano 

Sportovní styl neboli sportovní oblečení je módní trend, který kombinuje funkčnost a estetiku sportovního oblečení s každodenním stylem a pohodlím. Je to koncept, který přesahuje pouhé nošení sportovního oblečení do posilovny nebo při tréninku a přenáší se do každodenního stylu. Vyznačuje se volnými střihy, elastickými materiály a sportovním designem, což z něj činí ideální volbu pro ty, kteří oceňují aktivní životní styl a ležérní vzhled.

V kategorii Sportstyle sportovního obchodu Sportano najdete kvalitní oblečení, obuv a doplňky od renomovaných výrobců, jako jsou Champion, BIG STAR, 4F, PROSTO, New Era, Napapijri, New Balance a Ellesse.

Co je to sportovní styl? 

Sportovní styl, který kombinuje prvky sportovní funkčnosti a městského stylu, je trendem, který se stal velmi populárním po celém světě. Je to styl, který překračuje hranice tradičního sportovního oblečení a kombinuje pohodlí a praktičnost sportovního oblečení s módním a městským designem. Klíčovým rysem sportovního stylu je jeho všestrannost - oblečení je vhodné pro různé aktivity, od sportovních aktivit až po běžné vycházky.

Sportovní styl vychází z myšlenky, že sportovní oblečení lze nosit nejen při fyzickém výkonu, ale také jako součást každodenního oblečení. Jde o kombinaci aktivního životního stylu s městským životním stylem, kde se pohodlí a funkčnost snoubí s estetikou a módou.

Styl čerpá inspiraci jak z tradičního sportovního oblečení, tak z městské pouliční módy, což vede k jedinečným kombinacím materiálů, barev a střihů. Reaguje na rostoucí poptávku po stylovém a pohodlném oblečení, které je ideální pro ty, kteří vedou aktivní životní styl, ale zároveň oceňují městský styl.

Klíčové prvky oblečení ve sportovním stylu 

Sportovnímu oblečení dominují volné, pohodlné střihy, které neomezují v pohybu, což je klíčové pro zachování volnosti při různých aktivitách. Materiály použité v těchto oděvech bývají lehké, prodyšné a rychleschnoucí, což zajišťuje jejich celodenní pohodlí bez ohledu na podmínky.

Pro sportovní styl jsou charakteristické sportovní mikiny, legíny, trička z funkčních materiálů a volné tepláky. Všechny tyto kousky v sobě spojují praktičnost a ležérní vzhled, takže jsou ideální pro nošení při cvičení i v běžném životě.

Důležitou součástí tohoto trendu je také sportovní obuv, jako jsou tenisky. Kombinují sportovní výkon s módním designem a nabízejí univerzálnost, která se hodí k mnoha různým stylům.

Součástí sportovního stylu jsou také doplňky, jako jsou čepice, tašky a batohy. Jsou navrženy tak, aby byly funkční a zároveň stylové, což umožňuje jejich snadné začlenění do každodenního oblečení.

Sportovní obuv: spojení funkčnosti a módy 

Sportovní obuv je nezbytnou součástí šatníku, která kombinuje funkčnost typickou pro sportovní obuv s moderním módním designem. Jedná se o trend, který způsobil revoluci v přístupu ke každodenní obuvi, díky čemuž je nejen pohodlná, ale také estetická a vhodná pro různé styly.

Ikonický sportovní styl, tenisky, se stal symbolem městské módy. Vyznačují se lehkostí, pohodlím a všestranností. Byly vyvinuty pro maximální pohodlí a často jsou vybaveny pokročilými technologiemi tlumení, jako jsou pěnové podrážky a systémy vzduchového polštáře, které minimalizují nárazy při chůzi.

Inovace materiálů, jako jsou prodyšné tkaniny, karbonová vlákna nebo recyklované materiály, nejen zvyšují pohodlí uživatele, ale přispívají také k odolnosti a funkčnosti obuvi. Návrháři sportovní obuvi neustále experimentují s barvami, texturami a vzory a vytvářejí obuv, která je efektivní při nošení a zároveň vizuálně přitažlivá.

Sportovní obuv se používá nejen ke každodennímu nošení, ale je oblíbená i pro různé aktivity pouliční módy, jako je tanec, skateboarding nebo neformální setkání s přáteli. Díky své univerzálnosti se hodí k mnoha typům oblečení, od sportovních legín a krátkých šortek přes ležérní džíny až po formálnější oblečení.

Sportovní doplňky: doplňky, které určují styl 

Sportovní doplňky jsou důležitou součástí vytváření uceleného a stylového vzhledu. Jsou to doplňky, které zdůrazňují ležérní, sportovní charakter stylu a zároveň přidávají funkčnost.

Baseballové čepice, tašky přes rameno a batohy jsou nejen praktické věci, ale také módní doplňky, které mohou definovat celý outfit. Kšiltovky, často s logy známých sportovních značek, chrání hlavu před sluncem a jsou stylovým doplňkem městského vzhledu. Tašky a batohy, navržené s ohledem na funkčnost, mají často mnoho kapes a přihrádek, takže jsou ideální pro každodenní potřeby, a zároveň jsou k dispozici v široké škále stylů a barev podle individuálních preferencí.

Mezi další oblíbené doplňky ve sportovním stylu patří pásky na ruku, šátky a sportovní hodinky. Tyto předměty nejen usnadňují sportovní aktivity, ale také dodávají charakter každému oblečení.

Sportovní styl v práci i na každý den: jak skloubit styl s pohodlím? 

Současný módní svět se stále více přiklání ke kombinaci stylu a pohodlí a sportovní styl do tohoto trendu dokonale zapadá. Pro práci a každodenní život, kde jsou pohodlí a funkčnost stejně důležité jako vzhled, je sportovní styl dokonalým řešením pro vytvoření stylového a zároveň praktického vzhledu.

  • V práci: v mnoha profesionálních prostředích, zejména v těch s volnějším dress codem, je povoleno volnější oblečení. Sportstyle se do této niky dokonale hodí, protože nabízí elegantní, ale pohodlné varianty. Například dobře padnoucí tepláky nebo elegantní tenisky lze kombinovat s formálnějšími kousky, jako je sako nebo košile, a vytvořit tak vyvážený, profesionální vzhled. Klíčem je udržet rovnováhu mezi ležérním a elegantním vzhledem a vyhnout se příliš volným nebo sportovním kouskům.
  • Pro každý den: sportovní styl nabízí téměř neomezené možnosti kombinování různých kusů oblečení. Mikiny s kapucí, legíny nebo trička lze kombinovat s džínami, koženými bundami nebo elegantními kabáty a vytvářet tak moderní a pohodlné outfity. Důležité je dbát na vyváženost a proporce - příliš mnoho volných kousků může způsobit, že styling bude vypadat nedbale.
  • Doplňky: také doplňky hrají ve sportovním stylu významnou roli a mohou zcela změnit charakter stylu. Sportovní hodinky, batohy nebo módní klobouky mohou stylu dodat městský nádech a zdůraznit sportovní akcent.
  • Obuv: ve sportovním stylu je obuv nejen otázkou pohodlí, ale také důležitým prvkem stylu. Tenisky jsou ideální volbou do práce i na běžné nošení, nabízejí pohodlí i styl. Do práce je vhodné volit tlumenější, elegantní modely, které se hodí k formálnějším kouskům oblečení.

Význam materiálů v oděvech ve sportovním stylu 

Ve světě sportovní módy hrají klíčovou roli materiály použité na oblečení, které kombinují pohodlí a funkčnost s moderním stylem. Současné oblečení ve sportovním stylu se vyznačuje používáním inovativních látek, které nejen zvyšují pohodlí nositele, ale také odpovídají potřebám aktivního životního stylu a sledují nejnovější módní trendy.

Technické tkaniny, jako je mikrovlákno, polyester nebo elastan, se často volí pro své vlastnosti, jako je prodyšnost, pružnost a rychlé schnutí. Tyto tkaniny poskytují maximální pohodlí při nošení, umožňují pokožce dýchat a zároveň odvádějí vlhkost, což je klíčové při různých aktivitách.

Dalším důležitým aspektem je odolnost a pevnost materiálů. Sportovní oblečení je často vystaveno intenzivnímu používání, proto je důležité, aby materiály byly trvanlivé a odolné proti oděru. Při výrobě oblečení ve sportovním stylu se často používají karbonová vlákna nebo zesílené syntetické tkaniny, aby se zajistila jeho dlouhá životnost.

Ekologie a udržitelnost se prosazují i ve sportovním módním průmyslu. Mnoho značek sází na ekologické materiály, jako je recyklovaný polyester nebo bambus, které jsou nejen šetrné k životnímu prostředí, ale také poskytují vysokou úroveň pohodlí při nošení. Tyto materiály jsou reakcí na rostoucí ekologické povědomí spotřebitelů a snahu snížit negativní dopad módy na životní prostředí.

Důležitou roli hraje také design a estetika materiálu. Současné oblečení ve sportovním stylu se vyznačuje výraznými barvami, zajímavými vzory a texturami, které odrážejí dynamickou povahu tohoto stylu. Výrobci oděvů experimentují s různými technikami potisku a povrchové úpravy, aby vytvořili jedinečné a vizuálně přitažlivé výrobky.

Rozbalit popis Sbalit popis