Jaké příslušenství si vzít na supa? Nejdůležitější příslušenství pro SUP plavbu

Sebastian Dzuła 29.03.2023

Plavání na SUP prkně je stále oblíbenější vodní aktivitou. Abyste si však tento sport mohli plně užít, potřebujete správné příslušenství, které zajistí vaši bezpečnost a pohodlí při plavání. V tomto článku se dozvíte o nezbytném příslušenství, které si můžete vzít s sebou na SUP prkno. Zjistíte, jak vybrat správnou záchrannou vestu, jaké sluneční brýle zvolit, zda se vyplatí investovat do neoprenového obleku a jaká elektronická zařízení s sebou na vodu nosit. Díky tomuto článku se dozvíte zajímavé nápady na vybavení vašeho SUP prkna, které zkvalitní vaši vodní rekreaci a umožní vám užít si při plavání ještě více zábavy!

Příslušenství k SUP prknu: proč byste na ně měli pamatovat?

Pokud rádi trávíte čas na SUP prkně, pak víte, jak skvělou formou fyzické aktivity a zábavy je pro každého, kdo má rád vodní aktivity. Při používání SUP prkna je třeba zvážit tři hlavní aspekty: bezpečnost, pohodlí a komfort. Abyste se vyhnuli zraněním, musíte se ujistit, že máte správnou ochranu a vybavení, které vám umožní prkno bezpečně používat. V tomto článku vám ukážeme, proč je příslušenství tak důležité pro vaše zážitky na SUP prkně a které části vybavení se vám budou při SUP pádlování hodit.

Nejdůležitější příslušenství k SUP prknu – zvyšte své pohodlí a bezpečnost na vodě

Abyste si SUPboarding užili naplno, nezapomeňte se vybavit správným příslušenstvím. Díky nim budeme na vodě nejen pohodlnější a bezpečnější, ale také si budeme moci ještě více užívat možností, které nám tato forma fyzické aktivity nabízí. Níže uvádíme nejdůležitější příslušenství k SUP prknu, které vám pomůže užít si plavání na vodě.

Pádlo

Pádlo je jedním z nejdůležitějších doplňků, které musíte mít, abyste si mohli užívat jízdu na SUP. Bez něj by byla vaše schopnost manévrovat a pohybovat se po vodě velmi omezená. Proto je tak důležité vybrat si správné pádlo, které je dokonale přizpůsobené vaší výšce a velikosti prkna. Pozornost se vyplatí věnovat také tvaru a materiálu pádla. Nejlepší SUP pádla jsou vyrobena z lehkých a odolných materiálů, které poskytují komfort a pohodlí při každém pohybu.

Záchranná vesta

Záchranná vesta je nezbytnou součástí výbavy každého, kdo se chystá na SUP. Je důležité si uvědomit, že voda je nepředvídatelná a i ti nejzkušenější plavci se mohou dostat do obtížné situace. Záchranná vesta by měla dobře padnout, být pohodlná a splňovat bezpečnostní normy. Při výběru záchranné vesty věnujte pozornost správné velikosti a materiálu, ze kterého je vyrobena.

Vodítko

Leash je speciální lanko, které spojuje SUP prkno s tělem. To zajistí, že se prkno v případě pádu nevzdálí a zůstane v dosahu. Leash zvyšuje bezpečnost při plavání a usnadňuje získání prkna zpět, pokud z něj spadnete. Vodítko však není jen bezpečnostním prvkem, ale také komfortním prvkem při plavání. Umožňuje vám soustředit se pouze na zábavu a užívání si vody bez obav z případné ztráty prkna SUP. Výběr správného vodítka navíc může ovlivnit vaše pohodlí, takže se vyplatí věnovat pozornost jeho délce a tloušťce.

Čerpadlo na SUP prkno

Pumpa je jedním z nejdůležitějších doplňků, které při používání SUP prkna potřebujete. Jakmile si vyberete správné prkno, ujistěte se, že je správně nafouknuté. Při výběru pumpy se vyplatí věnovat pozornost jejímu výkonu a účinnosti. Kvalitní pumpa vám umožní nafouknout prkno rychle a efektivně, což vám později výrazně usnadní jeho používání. Na trhu jsou k dispozici různé typy nafukovaček a výběr té správné závisí na vašich preferencích a potřebách. Můžeme si vybrat mezi tradičními ručními pumpami, elektrickými pumpami nebo nožními pumpami. Každý z těchto typů má své výhody a nevýhody, proto stojí za to pečlivě zvážit, který typ pumpy pro vás bude nejlepší. Je důležité si uvědomit, že nedostatečně nafouknutá deska může ovlivnit vaše pohodlí a bezpečnost při plavání.

Obal na prkno SUP

Při přepravě prkna SUP je třeba dbát na jeho bezpečnost. Obal umožňuje chránit prkno před mechanickým poškozením, včetně poškrábání, nárazů, otřesů a dalších nepříjemností, které mohou při přepravě nastat. Všechny tyto faktory mohou ovlivnit odolnost vašeho prkna a zkrátit jeho životnost, proto se vyplatí dbát na jeho řádnou ochranu. Při výběru obalu na SUP prkno se vyplatí věnovat pozornost jeho velikosti a tvaru. Měl by odpovídat velikosti a tvaru vašeho SUP prkna, aby mu poskytoval co nejlepší ochranu. Je také dobré vybrat si obal, který má úchyty pro přenášení, aby se s ním na pláži nebo jinde lépe přenášel.

Vodotěsný kryt

Při používání SUP prkna chceme mít jistotu, že jsou naše cennosti v bezpečí a suchu. Abychom to zajistili, vyplatí se pořídit si nepromokavý obal. Jedná se o mimořádně užitečný doplněk, do kterého můžete při plavání uložit telefon, doklady nebo peněženku. Při výběru nepromokavého vaku stojí za to věnovat pozornost tomu, zda má pevné úchyty nebo popruhy, abychom jej mohli snadno připevnit k našemu SUP prknu nebo batohu.

GPS 

GPS je velmi užitečným doplňkem pro každého, kdo rád objevuje nová místa a jezdí na SUP v neznámých oblastech. GPS umožňuje efektivní navigaci, která vám jistě usnadní nalezení cesty zpět a nastavení nových směrů. Pro SUP boarding je vhodné zvolit model, který nabízí voděodolnost a vydrží extrémní podmínky.

Ochrana před sluncem

Při SUPboardingu za slunečných dnů je důležité mít na paměti, že je třeba se řádně chránit. UV záření může způsobit vážné bolestivé popáleniny, proto je dobré pořídit si správnou ochranu proti slunci. Nejběžnějším způsobem je používání opalovacích krémů a sprejů. Důležité je vybírat voděodolnou kosmetiku s vysokým UV filtrem, aby při koupání vydržela. Než vyrazíte na SUP prkno, nezapomeňte si aplikovat ochranu na obličej, krk, paže a nohy.

Oblečení s UV filtrem

Dalším doplňkem, který je třeba zvážit při SUPboardingu ve slunečných dnech, je oblečení s UV filtrem. Taková trička nebo legíny jsou vyrobeny z materiálů, které účinně blokují UV záření, a poskytují tak dodatečnou ochranu vaší pokožky. Oblečení s UV filtrem je velmi užitečné zejména během dlouhých hodin na vodě, kdy se může ochrana proti slunečnímu záření v podobě krému vyčerpat. Oblečení s UV filtrem je také pohodlné a snadno se v něm pohybuje a jeho rychleschnoucí vlastnosti vám umožní udržovat stálou tělesnou teplotu i v chladnějších dnech.

Sluneční brýle

Plavání na SUP prkně za slunečného dne může být zábavné, ale zároveň nás vystavuje škodlivému UV záření. Proto je tak důležité, abychom své oči před škodlivými účinky slunce řádně chránili. Sluneční brýle s UV filtrem jsou ideálním řešením, které nám umožní užívat si krásné krajiny a zároveň nám poskytnou účinnou ochranu před škodlivými paprsky. Při výběru brýlí se vyplatí věnovat pozornost jejich kvalitě a přizpůsobení tvaru obličeje. Špatně padnoucí model může způsobit nepohodlí a tlak na nos nebo uši, což bude při SUPboardingu velmi nepříjemné. Vyplatí se proto investovat do speciálních modelů slunečních brýlí určených pro vodní sporty, které nám poskytnou dostatečnou ochranu a pohodlí.

Neoprenové neopreny pro SUP

Neoprenová pěna je ideální volbou pro lidi, kteří si chtějí užívat jízdu na SUP po celý rok bez ohledu na teplotu vody. Tato pěna je vyrobena z pružného neoprenu, který vám umožní volný pohyb a udrží vás v teple i v chladných dnech.

Za zmínku stojí typ neoprenové pěny. Pro plavání na SUP prkně je nejlepší zvolit pěnu o tloušťce 3-4 mm, která zajistí dostatečnou tepelnou izolaci. Kromě toho je vhodné vybírat modely s dvojitými manžetami a kapucí, které budou dále chránit před únikem tepla.

Další výhodou neoprenové pěny je její ochranná funkce, která poskytuje ochranu před odřeninami a drobnými poraněními kůže při pádech na prkně. Tímto způsobem lze předejít nepříjemným zraněním nebo podráždění kůže. Závěrem lze říci, že byste měli zvážit koupi neoprenové pěny pro své SUP prkno, zejména pokud si chcete užívat bezpečné koupání po celý rok.

Láhev na vodu

SUPboarding je fyzická aktivita, při které snadno dojde k dehydrataci, zejména v teplých dnech. Proto je důležité mít s sebou dostatek vody, abyste se vyhnuli dehydrataci. Nádoba na vodu je nezbytným doplňkem pro každého, kdo se tomuto sportu věnuje. Láhev na vodu pro SUP může být vyrobena z různých materiálů, například z plastu, kovu nebo skla, v závislosti na preferencích uživatele. Vyplatí se věnovat pozornost objemu láhve – měl by být vhodně přizpůsoben individuálním potřebám a době strávené na vodě. Pro delší výlety je lepší zvolit láhev s větší kapacitou nebo mít s sebou další nádoby a s vodou.

Boty do vody

U vodních ploch se vám mohou hodit boty do vody, které chrání vaše nohy při kontaktu s kamenitou půdou nebo štěrkem na pláži. Následující článek vám pomůže vybrat správnou obuv na pláž: Jaké boty do vody si koupit.

Příslušenství k SUP prknům – vyberte si to nejlepší u Sportano!

Chcete si užít plný požitek a bezpečí z jízdy na SUP? V nabídce Sportano najdete špičkové příslušenství pro SUP, které vám umožní naplno si užívat výhod této vodní aktivity a poskytne vám ty nejlepší podmínky. V naší nabídce najdete vše, co potřebujete pro příjemný zážitek ze SUPboardingu, od profesionálních pádel a pump až po neoprenové neopreny a nepromokavé tašky. Dbejte na svou bezpečnost a vyberte si příslušenství, které je vyrobeno z nejkvalitnějších materiálů a poskytuje ochranu před sluncem, vodou a dalšími nepříznivými faktory. Při používání našeho sortimentu si můžete být jisti, že každý nákup je bezpečný a každý výrobek je té nejlepší kvality.

Polecane produkty