Doručení zdarma při objednávce nad 999 Kč.

Doprava zdarma se nevztahuje na velkoobjemové zásilky.

Více o způsobech doručení
30 dní na vrácení od data doručení. Zjistěte, jak podat žádost o vrácení zboží
Většinu produktů odesíláme do 24 hodin.

Doba vyřízení objednávky se může lišit v závislosti na dostupnosti produktu a zvoleném způsobu doručení.

Zjistěte si podrobné informace
Nav switch

Zadejte hledané slovo a zobrazí se návrhy.

Doplňky stravy a výživa

Doplňky stravy a výživa - vyberte si produkty nejvyšší kvality v obchodě Sportano 

Sport a zdravý životní styl někdy vyžadují užívání vhodných doplňků na podporu tělesných procesů. Správná strava má pozitivní vliv na zdraví a pohodu, zatímco fyzická aktivita formuje postavu a zvyšuje výkonnost. Abyste se denně cítili mnohem lépe a podpořili tělo, vyplatí se sáhnout po doplňcích stravy, výživových doplňcích nebo dietních potravinách. V sortimentu sportovního obchodu Sportano najdete doplňky stravy a výživu osvědčených značek, jako jsou SiS, Real Pharm, 6PAK, Trec, Essence, Nutrend, MONDOLAB nebo Raw Nutrition.  

Doplňky stravy a zdravá strava - péče o výživu při fyzické aktivitě 

Při sportu, zejména vytrvalostním, hrozí ztráta mnoha cenných živin. To je nejčastěji způsobeno intenzitou tréninku a potem vylučovaným během cvičení a současně s ním i výše uvedenými složkami. Proto je vhodné dbát na vyváženou stravu založenou na správném množství makroživin. Někdy může být také důležité užívat doplňky stravy na podporu organismu, zejména pokud hodně trénujete. Je však třeba mít na paměti, že správná strava je zásadní, protože vyvážená jídla vám dodají energii, posílí vaše tělo a vy se budete cítit lépe. Doplňkovým prvkem by měla být suplementace a používání produktů, jako jsou aminokyseliny, kreativní nebo proteinové doplňky.  

Kreatin, proteinové doplňky, aminokyseliny nebo vitamíny - vyplatí se na ně vsadit. 

Mezi dostupnými přípravky a doplňky stravy najdete vitamíny a minerály, které doplňují nedostatky ve stravě. Kromě toho se mohou ukázat jako užitečné aminokyseliny, které jsou zodpovědné za řízení hormonů a regeneraci buněk. Kromě toho se podílejí na metabolismu tuků a sacharidů a mezi aminokyseliny patří alanin, lysin, glycin, kyselina glutamová nebo cystein. Bílkoviny a proteinové doplňky se doporučují těm, kteří cvičí a sportují, protože stimulují regeneraci tkání a umožňují rychlejší tvorbu svalové hmoty. Stejně tak kreatin, který podporuje regeneraci svalů a umožňuje intenzivnější trénink. Zároveň jsou proteinové doplňky a kreatin ideální pro vytrvalostní sporty.  

Kromě toho v sortimentu obchodu Sportano naleznete produkty pro redukci hmotnosti a hubnutí, které podporují metabolické procesy a urychlují tělesné procesy. A pokud hledáte výrobky, které zpestří vaše jídlo, v kategorii Diet Food najdete různé druhy energetických tyčinek, gelů a koncentrátů, sladkostí a nápojů.  

Potraviny a doplňky stravy - jak je dobře vybrat? 

Je třeba si uvědomit, že doplňky stravy mají především doplňovat stravu a podporovat tělesné procesy. Nenahrazují vyváženou stravu ani fyzickou aktivitu, ale pouze podporují a urychlují určité procesy a doplňují nedostatky. Vybírejte produkty podle svých potřeb, především doplňky stravy, vitamíny a minerály a aminokyseliny. Produkty používané při vysoké fyzické aktivitě, jako jsou doplňky stravy, přípravky pro přetrénování nebo potréninkové přípravky, by měly být vybírány podle intenzity cvičení a obsahu makronutrientů. Doplňky stravy a dietní přípravky nakupujte pouze na spolehlivých místech, jako je obchod s doplňky stravy a lékárna, kde dostanete bezpečné přípravky přizpůsobené vašim potřebám. 

Rozbalit popis Sbalit popis